Ce este uleiul Rick Simpson?

Uleiul Rick Simpson (RSO) este un produs din ulei de canabis. Acest ulei a fost dezvoltat de Rick Simpson, un specialist canadian în canabisul medical. RSO diferă de multe alte uleiuri de canabis datorită conținutului său crescut de tetrahidrocanabinol (THC). THC-ul este principalul canabinoid psihoactiv din marijuana, acesta fiind responsabil pentru efectele euforice. Alte uleiuri terapeutice de canabis tind să conțină un canabinoid numit canabidiol (CBD) și puțin sau deloc THC. Rick Simpson nu vinde RSO ci încurajează oamenii să-și creeze propriile uleiuri folosind metodele sale. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre afirmațiile privind RSO.

Care sunt potențialele beneficii oferite de uleiul Rick Simpson?

Principala afirmație în ceea ce privește uleiul Rick Simpson este că tratează cancerul. După ce Simpson a fost diagnosticat cu cancer de piele în 2003, a început să aplice acest produs pe zonele canceroase de pe față și gât. Conform lui Simpson, petele canceroase s-au vindecat în câteva zile. Potrivit site-ului web al lui Rick Simpson, uleiul este produs dintr-un anumit tip de canabis numit Canabis indica care provoacă efect sedativ pentru a ajuta organismul să se vindece. În plus față de cancer, se spune că RSO poate trata și următoarele afecțiuni:

Conform cercetărilor

Rick Simpson a decis să încerce uleiul de canabis după ce a citit rezultatele unui studiu din 1975 care a testat utilizarea canabinoizilor la șoareci cu cancer pulmonar. Studiul a descoperit că atât THC-ul cât și un alt canabinoid numit canabinol (CBN) au încetinit creșterea cancerului pulmonar la șoareci. De atunci s-au realizat multiple cercetări care au implicat mostre de celule și modele  animale pentru a analiza efectele canabinoizilor asupra dezvoltării cancerului.

Un studiu din 2014 realizat pe șoareci a examinat efectele extractelor THC și CBD pe durata radioterapiei.Extractele de canabis păreau să crească eficacitatea radiațiilor împotriva unui tip agresiv de cancer la creier. Potrivit autorilor studiului, aceste rezultate sugerează că THC-ul și CBD-ul pot ajuta la pregătirea celulelor canceroase pentru a răspunde mai bine la radioterapie. Cu toate acestea, un alt studiu care a implicat celulele umane a descoperit că THC-ul a crescut de fapt rata de răspândire a anumitor celule canceroase pulmonare și cerebrale.

Recent au fost realizate câteva studii clinice în care au fost implicați pacienți cu cancer. Deși aceste studii au arătat că, canabinozii sunt siguri de utilizat la pacienții cu cancer, ele nu demonstrează pe deplin dacă canabinoizii pot ajuta la tratarea sau controlul cancerului. Există, de asemenea, un raport de caz din 2013 care implică o fată de 14 ani cu un tip specific de leucemie. Familia ei a lucrat cu Rick Simpson pentru a crea un extract canabinoid numit ulei de cânepă pe care ea îl utiliza zilnic. Pe parcurs, a încercat să utilizeze alte uleiuri din diferite surse, cu rezultate mixte.

Cu toate acestea, uleiurile de cânepă păreau să-i trateze cancerul, deși a decedat puțin peste două luni în urma unei afecțiuni gastrointestinale. Acest lucru face dificil să concluzionăm ceva despre eficacitatea canabisului pe termen lung împotriva cancerului. Deși aceste rezultate sunt promițătoare, sunt necesare studii pe termen lung mult mai ample pentru a înțelege pe deplin modul în care diferiți canabinoizi și tulpini de canabis afectează celulele canceroase.

Există efecte secundare sau riscuri asociate cu utilizarea uleiului Rick Simpson?

THC-ul este o substanță psihoactivă, ceea ce înseamnă că poate produce o serie de simptome psihice, cum ar fi:

  • Paranoia
  • Anxietatea
  • Halucinația
  • Dezorientarea
  • Depresia
  • Iritabilitatea

Poate provoca, de asemenea efecte secundare fizice, cum ar fi:

  • Tensiunea arterială scăzută
  • Ochi roșii
  • Amețeli
  • Digestie lentă
  • Probleme legate de somn
  • Deteriorarea controlului funcției motorii și a timpului de reacție
  • Afectarea memoriei

Cu toate acestea, reacțiile adverse pot dura doar câteva ore și de obicei nu prezintă riscuri majore pentru sănătate. Riscul major asociat cu RSO este că nu există suficiente dovezi despre eficacitatea tratării cancerului. Acest lucru poate deveni foarte periculos în cazul în care din cauza utilizării acestuia se abandonează tratamentul cancerului recomandat de medic. În cazul în care RSO nu funcționează, cancerul poate continua să crească și să devină din ce în ce mai greu de tratat, chiar și cu metode convenționale, cum ar fi chimioterapia.

Rick Simpson pledează pentru realizarea propriului dumneavoastră RSO, care poate prezenta anumite riscuri. În primul rând, este necesară obținerea unei cantități bune de marijuana, care este ilegală în unele zone. În al doilea rând, procesul de creare a uleiului este destul de riscant. Dacă o scânteie ajunge la unul dintre solvenții folosiți pentru producerea RSO, poate provoca o explozie. Mai mult, acești solvenți pot lăsa în urmă reziduuri care pot cauza cancer dacă nu sunt manipulate corespunzător. În cazul în care doriți să încercați să utilizați RSO pentru cancer, este recomandat să utilizați concomitent cu tratamentul prescris de medicul dumneavoastră pe durata tratamentului.

Este recomandat să citiți și legile despre marijuana medicală din zona în care trăiți. Dacă locuiți într-o țară  în care este legală marijuana medicală, solicitați sfaturi despre obținerea uleiurilor.

Concluzii

Deși există unele cercetări promițătoare în legătură cu utilizarea canabisului pentru a trata cancerul, cercetătorii încă sunt departe de a avea dovezi concludente despre canabinoizi și tulpini care funcționează cel mai bine. În plus, unele cercetări sugerează că THC-ul poate amplifica de fapt creșterea celulelor canceroase. Sunt necesare studii umane ample înainte ca, canabisul să devină un tratament recomandat pentru cancer. În cazul în care doriți să utilizați canabisul pentru a trata cancerul sau pentru a trata efectele secundare legate de tratamentele convenționale, este recomandat să vă adresați medicului dumneavoastră.

 

Postări asemănatoare