Sănătatea și starea de bine este diferită în viața fiecărui individ. Aceasta este povestea unei persoane tinere.

La 23 de ani, lumea mea a fost complet bulversată, cu susul în jos. Cu doar 36 de zile înainte de a plănui să-mi croiesc o cale în viață, am fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 4. Înainte de a primi diagnosticul, am fost un influencer în domeniul fitness social media, cu un canal Youtube și un cont Instagram care mi-a publicat regimul de fitness și drumul până la competiția  Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Cum ar putea lumea unei femei în vârstă de 23 de ani foarte sănătoasă și activă să se schimbe în câteva secunde?

Când am început pentru prima oară chimioterapia, în august 2016, mi s-au spus povești de groază despre experiențele persoanelor supuse chimioterapiei, deci cuvântul îngrozit pentru mine era puțin spus. Pe parcursul tratamentului – nenumărate ședințe de chimioterapie, multe ore de operație, ileostomie temporară și o nouă alergie la lactate- greutatea mea a scăzut de la 59 la 44 kg, de la mușchi la piele și oase. Uneori mă uitam în oglindă și nu mă puteam recunoaște. Fizic eram o persoană total diferită iar psihic am avut momente foarte triste.

Din fericire, am avut o echipă de suport lângă mine, care mi-a fost mereu alături și m-a susținut. Amintindu-mi să privesc în interior și să-mi amintesc că sunt eu, încă frumoasă, indiferent de silueta sau dimensiunile mele. Totodată, ei mi-au recomandat pentru prima dată să încerc canabisul medical.

Ce efect a avut canabisul medical asupra organismului?

Într-o zi, tata împreună cu mama mea vitregă au venit la mine cu dorința să-mi vorbească. Mi-au propus să încep să utilizez THC și canabidiol (CBD) pentru a mă ajuta la gestionarea efectelor secundare cauzate de chimioterapie. La început, nu eram deschisă la propunere, nu voiam să aud despre aceste recomandări.  Am fost atletă la liceu și facultate, deci, canabisul întotdeauna a fost un subiect tabu pentru mine. Eram îngrijorată că oamenii mă vor considera o persoană drogată. Gândirea mea însă s-a schimbat atunci când tatăl meu, care este complet împotriva canabisului mi-a povestit despre prietenul său care a utilizat acest produs în lupta cu un cancer recidivat și a obținut rezultate uimitoare.

Când am aflat acest lucru, am fost de acord să încerc și eu acest produs. După utilizarea acestui produs am experimentat ameliorarea simptomelor cauzate de chimioterapie și deși am scăzut în greutate. Am suferit de căderea părului, eram epuizată și aveam bășici, nu m-am îmbolnăvit niciodată. Chiar am reușit să revin în sala de sport la doar câteva zile după ultimul tratament.

Beneficii

În decembrie am început să utilizez câte 1 gram de ulei CBD cu THC pe zi, distribuit în trei pastile. Acest produs mi-a oferit beneficii uimitoare, nu mai aveam greață și nu mă simțeam bolnavă. Chiar și când mi s-a administrat una dintre cele mai intense forme de chimioterapie, numită Doxil, timp de aproximativ șapte ședințe, singurul efect secundar pe care l-am întâmpinat a fost bășici pe limbă. Medicii și asistentele erau surprinși de faptul că nu m-am îmbolnăvit pe parcursul acestei terapii.

Un alt beneficiu semnificativ oferit de canabisul medical a fost creșterea apetitului. După intervențiile chirurgicale, stomacul meu a devenit foarte sensibil și mic, tot timpul mă simțeam sătulă. De asemenea, am întâmpinat deseori situații în care doream să mănânc mese copioase însă organismul meu pur și simplu nu putea face față. Aveam o dietă strictă din cauza unei intervenții chirurgicale de ileostomie și cu sensibilitatea la lactate, pierdeam foarte rapid în greutate. Am ajuns în punctul în care soțul meu trebuia să mă forțeze să mănânc pentru a nu slăbi foarte tare.

Când am început să utilizez canabisul, apetitul meu a început să-și revină. Aveam din nou poftă de mâncare, puteam să mănânc din nou fără să întâmpin dificultăți. Am reușit în sfârșit să-mi termin întreaga cină și pe lângă aceasta am putut să mănânc și o felie (sau două) de desert.

O pauză mentală și fizică

Un alt aspect cu care m-am confruntat pe parcursul chimioterapiei era starea de epuizare și de veghe în același timp. În cazul majorității chimioterapiilor, se administrează în prealabil un steroid, pentru a ajuta organismul sa facă față reacțiilor adverse. Unul dintre efectele secundare ale steroidului este starea de veghe pe o perioadă îndelungată, uneori până la 72 de ore. Organismul meu era foarte epuizat (iar pungile de sub ochi ar fi speriat copii), însă creierul era treaz. Oricât m-am străduit să încerc să dorm, nu am reușit. Aveam nevoie de o pauză mentală și fizică.

Pe măsură ce încercam să mă informez tot mai mult cu privire la THC, am descoperit că acesta mă poate ajuta în cazul insomniei și într-adevăr așa s-a întâmplat. Utilizarea THC-ului m-a ajutat să dorm fără probleme și să mă trezesc a doua zi dimineața, simțindu-mă bine odihnită, chiar și în zilele cu chimioterapie. Chimioterapia este epuizantă și poate să provoace scădere mentală, situație pe care am întâmpinat-o și eu însă despre care nu se prea vorbește. Deseori m-am confruntat cu anxietate, însă când am început administrarea THC-ului și CBD-ului, atât epuizarea (datorită lipsei îndelungate a somnului) cât și anxietatea au dispărut.

O minte deschisă

Cred cu fermitate faptul că, canabisul medical m-a ajutat să câștig lupta împotriva cancerului. THC-ul și CBD-ul m-au ajutat atât la ameliorarea grețurilor și la gestionarea reacțiilor adverse pe care le întâmpinam din cauza chemoterapiei cât și la insomnia care m-a epuizat. Multe persoane au mintea închisă atunci când vine vorba despre THC și la un moment dat, am fost și eu una dintre acestea. Dacă îți păstrezi mintea deschisă și realizezi o mică informare, vei fi surprins de ceea ce poate oferi acest produs. Deși mai sunt zile în care mă lupt cu efectele secundare cauzate de operație, mă simt binecuvântată. Lupta mea cu cancerul m-a învățat că oricât de întunecată sau înfricoșătoare poate părea această luptă, nu există nici o situație pe care un zâmbet și o mentalitate pozitivă nu le poate face față.

Cu sediul în Seattle, Washington, Cheyann este un influencer în social media și creatorul popularului cont Instagram @cheymarie_fit și al canalului Youtube Cheyann Shaw. La 23 de ani, a fost diagnosticată cu cancer ovarian seros în stadiul 4 și și-a transformat rețelele de socializare în canale de forță, dovadă de putere și iubire de sine. Cheyann are acum 25 ani și nu prezintă semne de boală. Se pregătește pentru o călătorie în jurul lumii pentru a-și spune povestea și pentru a-i ajuta pe cei care nu mai au nici o speranță. Ea a inspirat mii de oameni cu credința și pozitivitatea ei în cea mai întunecată perioadă a vieții sale. Cheyann și soțul ei intenționează să se mute în Florida și să plănuiască o familie. Cheyann a arătat lumii că indiferent de situația cu care te confrunți, poți și vei trece prin ea.

Postări asemănatoare